IV / Q / MMIII


[ III / XII / MMIII ]

Holky a kluci, satanové a muchomůrky!!!
Tenhle divokej rok vyvrcholí přesně 9.12. na 007. Pak už se nic nestane, protože se nic neděje. Přesně v ten den totiž na 007 pokřtí (nebo tak něco) svojí novou desku Esgmeq. Jo, je to tak. Vemte si na druhej den dovolenou. Desetipalec Esgmeq s názvem Behave Yourself si můžete koupit už dneska, ale hlavně doražte v to úterý. Depeše z Chebu hovoří v tom smyslu, že Esgmeq si na tenhle koncert chystají nějaký žertovný oblečky a že to chtějí pojmout ve velkým stylu. My už sice moc nevíme, co může bejt větší styl, než jakým to pojali třeba v Byšicích, ale věříme jim. Spolu s Esgmeq budou na tomhle bezesporu největším mejdanu roku (Byšice nepočítáme...) hrát táborský comrades Deverova chybaC. A my budeme fakt rádi, když tenhle rok oslavíte s náma v úterý na Sedmičce... pod heslem: CHOVEJ SE SLUŠNĚ!

A na závěr slova klasika:
"Najednou se cejtim tak starej a unavenej, dám si bramboračku a podívám se z vokna: TO JE SMRT TY VOLE!!!"

ÚV SRR


[ XXVI / XI / MMIII ]

Ahoj dámy a pánové,
pokud jste pojali úmysl jít se mrknout na Kinski + OTK a chcete zkusit štěstěnu, můžete tak učinit v soutěži Freemusic.cz o tři volný místa na středečním guestlistu. Otázky jsou pochopitelně zapeklitý...

A jestli máte čas a chuť, přijďte v sobotu 29.11. do Archy, kde proběhne koncert C, Deverovy chyby, Some Other PlaceSabot!

Aran


[ XVIII / XI / MMIII ]

Dámy a pánové,
moc děkujeme za vaši podporu, která nám umožňuje vozit sem kapely jako Chokebore, Valina, Moller-Plesset nebo Enon. I díky vám si troufáme na stále větší a větší ryby... Rádi bysme vás teď pozvali na jeden zcela speciální večer: ve středu 3. prosince budou hrát v Praze na 007 Kinski, skvělá kapela, která je v současnosti jednou z největších perel v katalogu legendárního Sub Popu.

A protože koncert subpopový kapely opravdu nepořádáme každej den, rozhodli jsme se celou akci vyšperkovat ještě dalším bonbónkem – před Kinski totiž budou hrát OTK v nový sestavě!!! Bez nadsázky kultovní kapela, která letos vydala svojí nejlepší desku Sona a kuva se chystá odehrát i další koncerty, o nichž budeme informovat v příslušný sekci. Jak sami víte, OTK není úplně snadný vidět živě, takže si nenechte ujít příležitost zažít je na jednom pódiu s Kinski!

Jak co nejlíp popsat zvuk Kinski? Tady jsme tak trochu v koncích, protože... to prostě dost dobře nejde. Jejich koncert zhodnotili na Fakejazz.com lapidárně: "Kinski is fucking massive". A tohle přesně vás napadne, když posloucháte jejich letošní album Airs Above Your Station. Mohutný vlny mocnejch kytarovejch riffů brázdí hlubokej zvuk hammondek, rytmika se žene dopředu s ohromnou silou a celý se to slejvá do mrazivě krásný kombinace rozostřený psychedelie s post-hardcoreovou agresivitou. Takhle sugestivní zvuk má málokterá kapela a Kinski si to patrně uvědomujou, protože zpěv je na jejich nahrávkách velkou raritou.

Kinski pocházejí přímo ze Seattlu a první album Space Launch for Frenchie vydali v roce 1999 ještě jako trio. O dva roky později následovala deska Be Gentle With the Warm Turtle a pak už po kapele lačně sáhl Sub Pop. Letošní deska Airs Above Your Station je nahraná v sestavě Lucy Atkinson (basa, zpěv), Chris Martin (kytara, klávesy), Matthew Reid-Schwartz (kytara, flétna) a Dave Weeks (bicí). A my jen dodáváme, že Airs Above Your Station je bezesporu jednou z nejlepších subpopovejch desek za několik posledních let...

Pokud na Airs Above Your Station rozpoznáte stopy vedoucí k Yo La Tengo, Spacemen 3, The Jesus And Mary Chain, Unwound, Sonic YouthMy Bloody Valentine, jste na správný cestě. Tahle deska je poklad. Podobně ambiciózní a dotažený kytarový album vydali naposled snad jen Unwound v podobě Leaves Turn Inside You.

Za pozornost stojí i to, že jako producent je na Airs Above Your Station podepsanej náš starej známej Kip Beelman, kterej se spolu s Ondřejem Ježkem postaral o zvuk alba Point a sám má na pažbě zářezy v podobě spolupráce s Built to Spill, Unwound, Sleater-Kinney a mnoha dalšíma...

Budeme rádi, když se na KinskiOTK přijdete podívat... ve středu 3.12. na 007.

ÚV SRR


[ III / XI / MMIII ]

Holky a kluci,

především bysme rádi poděkovali všem, kdo se nějak podíleli na českým turné Moller-Plesset a chtěli bysme poděkovat hlavně těm, kdo Moller-Plesset podpořili tím, že se na ně přišli podívat. Od kapely pak máme za úkol vyřídit, že se chtějí určitě někdy vrátit a že se jim to tady strašně líbilo...

Co se týká dalších akcí, máme tu pár aktualizací:

AKCE V MATRIXU. Jen osm dní po celosvětový premiéře Matrix: Revolutions se v pražským klubu Matrix uskuteční koncert Anyway, S.L.U.T.Gnu. Adresa klubu je Koněvova 13 (jen kousek od Guru) a jestli jste tam ještě nebyli, přijďte to zkusit, mohlo by to bejt dobrý místo na další podobný akcičky. Velkej, ale příjemnej prostor, posledně tam byl i dobrej zvuk, zkrátka fajn místo. Ty tři kapely ani nemá cenu představovat, ale bude hezký po dlouhý době zase vidět AnywayS.L.U.T. v Praze. A Gnu prej mají od koncertu s Moller-Plesset další novou věc... Takže 13.11. ve 20:00 v Matrixu.

KONCERT ENON. Jen tři dny po běsnění v Matrixu budou hrát na 007 Enon. Kdo se posledně bavil, bude se snad bavit i tentokrát. Jen bysme rádi upřesnili, že na letáku avizovaní Ninetynine nepřijedou, protože chybou člověka, co jim bookoval turné, dorazili do Prahy o měsíc dřív (takže aspoň měli tu čest zahrát si s Naquei Manou... Na 007 se teda 16.11. chystejte na v poslední době epochální živou podobu Ememvoodoopöká a samozřejmě Enon. Ti budou pak o den později hrát spolu s Waawe v Kopřivnici.

DESKA ESGMEQ. Ano, ano, ano. Jo, kurva! Esgmeq vydávají po dvou letech novou desku, pochopitelně znova na Silver Rocket. Jde znova o desetipalec a název je Behave yourself. Následovník Devil's Servant už je v podstatě smíchanej, budeme teď dělat na obalu. Nechali jsme nad sebou práskat bič v podobě křtu, kterej proběhne na 007 ve společnosti Deverovy chybyC v Praze 9. prosince.

KONCERT KINSKI A OTK. Ještě před křtem Esgmeq ale na 007 vypukne akce, z který nám jde mráz po zádech už teď. Považujeme za čest, že se nám do Prahy povedlo na 3. prosince přivézt kvarteto Kinski, v současnosti jednu z nejviditelnějších kapel na Sub Popu. Info o týhle labužnický akci očekávejte v nejbližších týdnech a dnech. Spolu s Kinski budou hrát OTK, to snad nepotřebuje další komentář...

Takže sečteno, podtrženo: pokud se nestane nic mimořádnýho (jakože to není zas tak úplně vyloučený...), do konce roku vyjde na Silver Rocket deska Esgmeq Behave Yourself a proběhne pět koncertů pod patronací Velké Stříbrné Silvy:

13.11. Praha, Matrix (Anyway, Gnu, S.L.U.T.)
16.11. Praha, 007 (ENON, Ememvoodoopöká)
17.11. Kopřivnice, Nora (ENON, Waawe)
3.12. Praha, 007 (KINSKI, OTK)
9.12. Praha, 007 (Esgmeq, C, Deverova chyba)

ÚV SRR


[ XXX / X / MMIII ]

Po excelentním tour Moller-Plesset připravujeme pro (nejen) pražské publikum další lahůdku. Možná si vzpomínáte na aprílové běsnění newyorských cvakloušů Enon. Po půl roce máte možnost si ztřeštěný mix synthipopu, naostřených kytar, sarkastických textů a nesourodých postaviček vychutnat znova. Toko začala zpívat japonsky, John se drží klasických lo-fi triků a zastaralých mašinek, no a Matt...? Ten do toho řeže snad ještě víc, než je na inteligentní pop zdrávo. Mazec? Blázinec? Zvěřinec? Nenecháváme nic náhodě, takže v domácím dresu vystoupí kostelecká skvadra, která se s nějakejma škatulkama také příliš nemaže - Ememvoodoopöká. S požehnáním Touch and Go se těšíme na první příjímání. Samozřejmě pod obojí...

Kurnik, málem bych zapomněl napsat kdy a kde:
16.11.2003 Praha (007 Strahov), Enon, Ememvoodoopöká
Plus jednou Moravěnka, Morava:
17.11. 2003 Kopřivnice (Nora) , Enon, Waawe, Lu

Job


[ XII / X / MMIII ]

Soudružky a soudruzi, holky a kluci!!!

Český turné Moller-Plesset má konečnou podobu... když už jste se proklikali až sem, museli jste si toho všimnout. Pět koncertů v pěti dnech, od Chebu přes Tábor, Karlovy Vary a Prahu až po Kostelec. Sekce koncertů je samozřejmě aktualizovaná a doufáme, že jestli se Moller-Plesset vyskytnou někde poblíž vaší operační zóny, takže si je nenecháte ujít. Moc a moc děkujeme všem, kdo nám s koncertama pro tuhle skvělou partu pomohli!

Už to tady určitě někde zaznělo, ale pro jistotu: Moller-Plesset je francouzský kvarteto, sestávající ze dvou kytar, hlasu a bicích. Gnu s nima hráli v létě v Paříži a vrátili se s rozšířenejma zorničkama... a právem. Moller-Plesset je úžasná kapela, která ležérně kombinuje smrtící prvky Dazzling Killmen, The Jesus LizardU.S. Maple. A dělá to s neodolatelnou francouzskou noblesou a ohromnou dávkou originality. Živě to je prý opravdu jízda... U nás si můžete objednat jejich CD Rather Drunk Than Quantum a nebo si můžete poslechnout MP3, který jsou k dispozici na webu Minority Records.


Takže ještě jednou pro jistotu... tehdy a tady můžete vidět Moller-Plesset:
24.10. Cheb (klub Na Šancích, + Děti deště)
25.10. Tábor (klub Orion)
26.10. Karlovy Vary (klub Rotes Berlin, + Acoustic Noise)
27.10. Praha (klub 007, + Gnu)
28.10. Kostelec nad Černými lesy (Barák 79, + Bugmen)

ÚV SRR


[ IX / X / MMIII ]

Tady jsou podzimní novinky Gnu.

ÚV SRR


[ VII / X / MMIII ]

Soudružky a soudruzi,
rádi bysme vás upozornili na jedno výborný místo v Praze!!! Pozor, tohle by mohlo bejt výbornej prostor pro schůzky a pohodový posezení! Prostě na 007 na konciky a sem pak na pivo. Ten podnik se jmenuje A.M.180 a najdete ho na Bělehradský 42 v prostorách kavárny Utopia. Je to zároveň galerie, obchod s muzikou, kavárna, bar, second hand, prostě příjemný místo, který někdy ve městě zoufale hledáte. A.M.180 bude mít brzo i svoje webový stránky, pochopitelně dáme vědět.

ÚV SRR


[ VI / X / MMIII ]

Připravili jsme další byšický fotkyreport podle našeho oblíbenýho receptu "dlouho nic a pak najednou hrc".

Stryiker


[ V / X / MMIII ]

"TO JE SMRT TY VOLE!" Ano, soudružky a soudruzi, ta chvíle už je blízko. Novej desetipalec Esgmeq s názvem Behave Yourself dostává právě v těchto dnech finální zvukovou podobu ve studiu Ondřeje Ježka.

"VŠE CO MÁM V SOBĚ UŽ JSEM DAROVAL - JÁ VÁS VAROVAL!". Jestli si myslíte, že Esgmeq budou mít nějaký problémy překonat svůj geniální opus Devil's Servant, tak vás musíme vyvést z míry - Behave Yourself je mnohem lepší. Od zvuku třeba přes texty až k muzice. Esgmeq na novou desku udělali neuvěřitelný hitovky, to ale asi znáte z koncertů.

"JÁ TO Z VÁS DOSTANU!" Na Behave Yourself bude osm věcí, vyjde to pouze jako desetipalec a stopáž bude něco lehce přes 21 minut.

"ZLO JE STARŠÍHO DATA!" Novej desetipalec je taky posledním počinem, kde se v Esgmeq objevuje Lochmy na basu. Jestli vás tahle chebská čtyřka rozsekala na teď už legendárním koncertu v Byšicích, tak tahle deska vás rozhodně nezklame.

"NE - TO SLOVO NEZNÁM!" A datum vydání? Moc dobře víte, že na nás musíte ofafrně. My na sebe taky musíme ofafrně. Ale do měsíce to bude venku, to slibujeme. A bude křest v Chebu i v Praze. A basta.

Slibotechna ÚV SRR