I / Q / MMIV


[ XI / III / MMIV ]

Ahoj a dobrý den,
chtěli bysme vás pozvat na pravděpodobně poslední koncert Silver Rocket na delší dobu. Dianogah jsme ale strašně moc a moc chtěli udělat. Jsme rádi, že se to povedlo a že tady Dianogah znova zahrajou, protože jejich předloňskej koncert na 007 byl jedním z vůbec nejlepších v roce 2002. Nenechte si je ani tentokrát ujít, vážně to stojí za to!!!

Takže k věci: Dianogah jsou z Chicaga a někdy právě teď by jim mělo vycházet na Southern Records jejich čtvrtý album, třetí pro Southern. Zatím poslední desku Millions Of Brazillians produkoval John McEntire z TortoiseSea And Cake, předposlední Battle Champions zase nahrával Steve Albini.

Dianogah používají dvě basy a bicí, zpěv jen velmi zřídka. Jak to zní? Úžasně. Zrovna tady v Česku máme minimálně dvě našláplý dvoubaskytarový kapely (hádejte jaký...), ale Dianogah operujou někde jinde. Jejich muzika je tišší, ale nesmírně sugestivní. V nejlepších pasážích jako kdyby Dianogah svým zvukem vytvářeli nějakej zvláštní, paralelně se vlnící prostor, v kterým je nádherný množství silnejch basovejch zvuků a tónů v dokonalejch barvách. Tohle magický vlnění je pravděpodobně v jiný nástrojový sestavě neopakovatelný a Dianogah to vědí... proto svoje vibrace nechávají doplnit hlasem jen zříkdakdy.

Pokud by vám jako vodítko mohla posloužit informace, s kým vším už Dianogah jeli turné, čtěte pozorně: Shellac, Blonde Redhead, Man Or Astroman?, Don Caballero nebo i June Of 44...

Jestli jste předloňskej úžasnej koncert Dianogah na 007 prošvihli, zkuste se přijít mrknout teď – je opravdu jen málo kapel, do dokážou navodit tak krásnou atmosféru v takhle prostým nástrojovým obsazení!!!

A jsme rádi i za to, že s Dianogah budou hrát Some Other PlaceFree Dimension Records, jedna z nejzajímavějších kapel u nás. Some Other Place loni vydali skvělou desku To Be Continued a jsou snad jedinou tuzemskou odpovědí na kapely jako Low, Codeine, Mogwai nebo Tristeza. Poslouchejte je pozorně a nehlučně... a výsledek se dostaví.

Je pravda, že Dianogah si vypůjčili název ze Star Wars? Je pravda, že MP3 jejich skladby "Time For A Game Of Stick" někdo použil místo vysvětlení, když se rozcházel s holkou? Pamatujete si na to, jak Claude Lemieux sejmul Chrise Drapera? Je Steve Albini fakt takovej hajzl, jak se povídá? Hledáte dobrý jméno pro svojí kapelu? Mrkněte se...

home.speedsite.com/dianogah

www.southern.com

freedimension.cz

ÚV SRR


[ IX / III / MMIV ]

Četli jste už tenhle balkánskej cestopis? Je to skoro rok starý, ale pořád zábavný. Jadran, mrtvej ptáček, minarety, úchyláci, netopýři, Dave Dudley a Squall na cestách. Lepší než Thor Heyerdahl.

Traveller


[ X / II / MMIV ]

Ahoj holky a kluci,
"We learned more from a 3 minute record than we ever learned in school. Dou you doubt it? Don't you dare." Ano, ano. Vagabond od Valiny je pořád jednou z nejlepších věcí v našem distru a my máme dobrý zprávy.

Znova jsme se do toho pustili a znova vás chceme pozvat na koncert, kterej děláme. Pořád to děláme stejně – nechceme koncerty dělat moc často a chceme dělat jen ty kapely, který nás naprosto a bezvýhradně baví a o kterejch víme, že v nich hrajou fajn lidi. Takže tak. V úterý 2. března budou hrát v Praze na 007 dvě kapely, na který vás srdečně zveme, protože si myslíme, že obě za to stojí: ValinaSicbay.


Valina

Začneme Valinou – tahle parádní kapela z Lince hrála na 007 už jednou a byl to skvělej koncert, bohužel ale málo navštívenej. Dejte jim šanci teď, protože je to vážně moc moc dobrý. Aktuální deska Valiny, nazvaná Vagabond, se nahrávala v Chicagu se Stevem Albinim a pro ty, co jí ještě nemají – kdyby to vyšlo třeba na Dischordu, tak z toho budou všichni jak u vytržení. Ale Valina je z Lince, takže... takže jim dělaj koncert takový lůzři jako my. Klasický nástrojový obsazení, ale naprosto netradiční postupy – fantastickej bubeník, melodie jako od Sebadoh, naléhavost jako Jawbox a rytmický postupy naprosto nepřirovnatelný.


Sicbay

No a pak tu máme Sicbay. A tohle je velkej trumf. Čtete dobře, je to fakt velký překvapení. Tahle informace sice možná něco řekne jen podobnejm bláznům, jako jsme my v ÚV SRR, ale nebojte, vysvětlíme to. V Sicbay totiž zpívá a hraje na kytaru Nick Sakes, bejvalej člen Dazzling Killmen...

Takže to vezmeme popořadě. V Chicagu je label jménem Skin Graft. Když se kouknete na jeho katalog, tak možná s překvapením zjistíte, že tahle obskurní značka vydala za poslední dekádu tu vůbec nejpodivnější a nejskvělejší muziku, která se dá v undergroundu najít. Počítejte s náma: Arab On Radar, U.S. Maple, Ruins, Colossamite, Zeni Geva, Melt Banana, Mount Shasta, Shorty, Denison/Kimball Trio... to jsou naprosto legendární spolky. A mezi tím vším ční dvě desky Dazzling Killmen: RecuerdaFace Of Collapse. Naprostej kult, naprostá psycho jízda. Dazzling Killmen byli svýho času americký Michael's Uncle a jejich hlavní postava teď přijíždí hrát do Prahy se svojí novou kapelou... Z toho jsme pochopitelně nadšený.

Sicbay jsou tři, jsou z Minneapolisu (ano... sladkej domov Amphetamine Reptile, Hüsker DüPrince) a jejich muzika je přece jen o chlup přívětivější než drtivej masakr Dazzling Killmen. Představte si zpěv jak od Leatherface, posazenej na živelnej spodek od Polvo, Fugazi nebo The Jesus Lizard. To jsou jen velmi přibližně Sicbay. Vedle spousty 7" splitů (např. s VAZ nebo Zulu As Kono) mají venku dvě velký desky, z nichž ta aktuální se jmenuje Overreaction Time.

Tohle bude dobrej koncert. Přijďte se mrknout. 2. března na 007.

ÚV SRR


[ V / II / MMIV ]

Pozdě, ale přece pro vás máme tolik žádanej popis cesty do klubu Cross: "Když vylezete z konce soupravy z centra na Nádraží Holešovice a vyjedete po eskalátorech k autobusům, který jedou nahoru do Bohnic, tak při pohledu na jedinou světelnou křižovatku, kterou uvidíte, je v dohledu po levý straně osamocenej dům. Vydejte se k němu a Cross najdete v přízemí." Přepínám, končím.

Boží Mlýn


[ II / II / MMIV ]

Stručně a jasně: tady si můžete prohlídnout fotky z rozlučky s Františkem. Víc už pro samý slzy prostě nenapíšu. Škyt!

Opuchlý Oko


[ XXVI / I / MMIV ]

Já to tak roztomile jako Ondřej neumím, pozvat lidi na koncert. Ale odbejt to jenom tímhle - byť naprosto ukrutným - Bugrrovým letáčkem...? No, nakonec proč ne. Přece vám nebudu vykládat, že se akce kreje s výročím jednoho z mejch sourozenců, přičemž s takovou konstelací máme od Akropole dobrý zkušenosti. To by bylo moc osobní. Tak ze mě přestaňte tahat intimity a koukejte přijít, bude to mazec.

Agresivní Paprsek-Flash


[ XX / I / MMIV ]

Heleďtese, máme ňákej koncik nebo co, tak koukejte přijít, ať je naše rozloučení s Frantíkem důstojný, taky vás možná čekaj nějaký překvapení, ale nechci předbíhat...

Ondřej


[ XII / I / MMIV ]

Koncerty

  1. Výbor veřejného blaha @ Milada
  2. Gesundheit @ Barák 79
  3. Esgmeq & Nashville Pussy @ Futurum
  4. Killing Joke (první) @ Akropolis
  5. Lombago Surfers @ Waldbad Open Air
  6. Gnu v Trutnově (18.01.03)
  7. Homoconsumens v Kopřivnici

Hudba

ROCK: Amp Grave – Lullabye Arkestra
DANCE: Rye Coalition – Jersey Girls
CLASSIC ROCK: Esgmeq – Behave Yourself by Yoz
PUNK: Neil Young – Glendale
JAZZ: Kinski – Airs Above Your Station
HARD ROCK: Gonga – Gonga
FOLK: Complicite Candide - Ku prospěchu všech
NEW AGE: OTK – Sona a kuva
HARDCORE: Výbor veřejného blaha / Homoconsumens Split SP
SOUTHERN ROCK: Deverova Chyba – Do stran
POP: Trail of Dead – The Secret of Elena's Tomb
HEAVY METAL: Thema 11 – DCLXVI
ELITIST ART ROCK: Silver MT. Zion – This is Our Punk Rock


Nezapomenutelný

PARTY: Essen und trinken und schlafen v Byšicích.
PODMÍNKY: Pozvánka hrát na křtu Esgmeq v Chebu: "Přivezte všechno a nedostanete ani korunu."
LÁSKA: Hukotova svatba a svatební mejdan.
DISKUZE: Emocionální rollercoaster ve virtuálním prostoru 16.08 – 23.08.
BOLEST: Způsoby, jak Lee Kyung-hae a Elliot Smith ukončili život.
SHOWMANSHIP: Záznam koncertu Robbie Williamse na ČT2. Mě to dostalo!
HAPPINESS: Pozorování Adama na koncertě Nashville Pussy. Pure ecstasy!
NEDOROZUMĚNÍ: Vypískání Squall z pódia v Gdaňsku (Fuuuuuck! Go hoooome!).
MEGAPÓZA: Yeah yeah yeahs, Black rebel corporate rock club, atd., atd.
LÉK: Na zimní deprese: Sona a Kuva (celý), Milimetry ticha (5-9), Dismemberment Plan [Change] (1-5).
SURVIVAL: Vrah žije dál.


The man formerly known as Torr


[ X / I / MMIV ]

Znova a zase:

* OTKa - Sona a kuva
* Enon - Hocus Pocus
* EmEms - Fontaine Town i Kostelec Hole
* Deveraless Boys podruhý
* Kinski live
* Esgmeq nadrážkovaný i omyslivcovaný
* Podkroví u Mělnika i husitský dvoreček forevr
* Lyssa vždy a všude
* The Mars Volta - De-loused In The Comatorium
* Bourek - fantom diskusních fór


Negativs:

- Zkurvenej rok
- Zkurvenej rok
- No solid work
- Zkurvenej rok
- Těhotenský rizika
- Zabalený Slut
- Zlenivělý Monophonic v druhý půlce zkurvenýho roku
- Dead Johnny
- Zkurvenej rok
- Zkurvenej rock


Pozitiv drummers:

- Nový bubeník OTK
- Nový bubeník Emems
- Nový bubeník Dětí deště
- Starý bubeníci Gnu, Lyssy a Anyway
- Že já se nestal bubeníkem


Especiálně:

- Samý holčičí trika SRR v konfrontaci s mým mužným tělem
- Není nad jáMOR
- Byšické zjištění, že i mistři se utnou a přiblíží se tak nám, obyčejným smrtelníkům...
- Anyway coby světýlko na konci českobrodského tunelu
- Fanynky na Kinski
- Debata s Merhautem, co předčí i cocacolaczechcore
- Kterak si padli do oka Bugrr se šéfredaktorem Rock-Shocku a jak se to pěkně vyvrbilo
- Všichni ti dobří rodáci, maskovaní za týpky umožňující přežití


Antonín


[ V / I / MMIV ]

Nejlepší věcí roku jsou SRR, takže žebříčky jsou jasný!


10 sekáčů SR

1. Bourek
1. Töhötöm
1. Standa
1. Placka
1. Ben
1. Yoz
1. Tyson
1. Tomina
1. František
1. Pinto
+ největší sekáč z celý galaxie - Fred z Moller Plesset


10 největších borců SR

1. Yoz
1. Záhoř
1. Töhötöm
1. Bourek
1. Dan
1. Tuli
1. Todd
1. Brouček
1. Adam
1. Tomina


5 nejkrásnějších kapel SR

1. Squall
1. L'Point
1. Lyssa
1. Ememvoodoopöká
1. OTK


5 nejlepších kapel SR

1. Lyssa
1. Naquei Manou
1. Ememvoodopöká
1. Gnu
1. OTK


Vážný nedostatky SR

1. Vydávání trička velikosti S za holčičí
2. Žádný holčičí trička
3. Nízká účast dámský sekce SR na koncertech


Obal roku celoplošně

1. Ememvoodoopöká - Fontane-Stadt
2. OTK - Sona a kuva
3. Esgmeq - Behave Yourself


Zdar a sílu, pánové! :-)

Žirafa


[ III / I / MMIV ]

Takže tady bych si dovolil řebžíčky za Arana Satana, Santa Fouse a ředitele zeměkoule zároveň. Jinak tohle je jen přiblblá muzika, každýmu je jasný, že nejdůležitější událostí v roce 2003 byl definitivní odchod Jeho Veličenstva Michaela Jordana... Prezidentský křeslo ve správní radě SRR už na tebe čeká, M.J.!


DESKA ROKU

  1. Killing Joke - s/t
  2. Esgmeq - Behave Yourself
  3. Kinski - Airs Above Your Station
  4. OTK - Sona a kuva
  5. Yeah Yeah Yeahs - Fever To Tell
  6. Yo La Tengo - Summer Sun
  7. VAZ - Dying To Meet You
  8. Angels Of Light - Everything Is Good Here / Please Come Home
  9. Deverova chyba - Do stran
  10. Enon - Hocus Pocus

KONCERT ROKU

(ze SRR akcí mám většinou jen nervy, takže ostatní...)

  1. První Killing Joke v Akropoli
  2. Nashville Pussy
  3. Nina Nastasia
  4. Lyssa, Esgmeq a Deverova chyba kdekoliv
  5. Moller-Plesset v Kostelci

OBJEV ROKU

  1. Folk3mail
  2. Bugmen
  3. Galerie A.M.180
  4. Agentura "Dvě hovna"
  5. DDR umí taky pěkně nasávat

UDÁLOST ROKU

SILVER ROCKET SUMMER SLAUGHTER


HLÁŠKA ROKU

  1. Oves mele oves
  2. "Dobrý den, táhněte do prdele i s vaší posranou kapelou."
  3. "Když uvážíte, že každej bubeník je debil, tak Carl nehraje jako bubeník."
  4. "Hoši. Jsem vyfáraný týpek s dlouhýma vlasama, trochu s vyhul pohledem."
  5. Rozhovor s Lyssou odshora dolů

KAPELY ROKU

Valina, Deverova chyba, Kinski, Ememvoodoopöká, C, Moller-Plesset, Black Eyes, Lungfish, Yeah Yeah Yeahs, Esgmeq, Audioslave, Enon, VAZ, Nashville Pussy, Killing Joke.


SKLADBY ROKU

  1. Killing Joke - You'll Never Get To Me
  2. Esgmeq - Bramboračka
  3. Ememvoodoopöká - Houston
  4. OTK - A. Letec
  5. Deverova chyba - Jako ty

OSOBNOST ROKU

Pochopitelně Hane Kernerová ("kolik nenávisti může být v průměrných vůči opravdové osobnosti?")


EMPLOYEES OF THE YEAR

Mlynáři Zbyňa s Evou. DĚKUJEME!!!

Aran


[ I / I / MMIV ]

Top Of The Pops

1. The Hudsons
2. The New Year
3. Spoon
4. Esgmeq
5. Damien Jurado
a mimo pořadí Pavel Bobek


Objev jak sviň

1. Bugmen
2. Mladoň Spečenka z Onomyšle
3. The Hudsons
4. Simon & Garfunkel
5. Kris Kristofferson
a jeden objev mimo pořadí, hehe...


Nejoblíbenější deska

1. Esgmeq - Behave Yourself
2. The Hudsons - Songs About People
3. The Kills - Keep On Your Mean Side
4. The Sea And Cake - One Bedroom
5. OTK - Sona a Kuva
a mimo pořadí Rolling Stones - Exile On The Main St.


Akce roku

1. co jinýho než BYŠICE!!!
2. úplně každej SR koncert
3. dva dny na Tune.cz
4. SR vs. zbytek světa na freemusic.cz
5. Moller-Plesset v Kostelci
a mimo pořadí Indie


Evergreen neboli Síň slávy

1. fórum na freemusic.cz (račte vepsat hodnotný příspěvek)
2. Barák79 v Kostelci
3. Naquei Manou
4. Školilak (a jeho výrok "Kurva Boure neser!!!")
5. Johny Cash
a mimo pořadí ten vysokej strejda, co pořád tolik povídá.


Bourek


[ XXXI / XII / MMIII ]

I já bych si dovolil uvést pět věcí, který mě letos dostaly:

  1. Flora Purim & Airto Moreira - live
  2. Cuon Vu Trio - live
  3. Valentin Silvestrov Metamusik/Postludium CD
  4. Miroslav Vitouš Universal Syncopations CD
  5. Bob Brookmeyer & Kenny Wheeler Island CD

DDR


Ano - vy všichni, kdo nám teď zasíláte svoje žebříčky, jste to pochopili správně. Starej rok se jak ten vrabec dere z hrsti, aby se vznes na střechu (nebo je to holub?), odkud frnkne do nenávratna a nám nezbejvá, než se pokusit jeho právě pomíjející existenci v našich dlaních nějak zhodnotit. Čili pište, holoubci, pište (tak přece jenom je to holub!), já sice teď na pár dní silvestrovsky zcepením, ovšem pak se hned vrhnu na zveřejňování vašich hodnotovejch hierarchií. Pro úplnost ještě můj TOP 1:

Stryiker


[ XXX / XII / MMIII ]

ALBUM ROKU TŘI

1.-2. ESGMEQ - Behave Yourself; OTK - Sona a kuva
3. THE MARS VOLTA - De-loused In The Comatorium
4. NEIL YOUNG - Greendale
5. THE RAPTURE - Echoes
6. IGGY POP - Skull Ring
7. ENON - Hocus Pocus
8. LUNGFISH - Love Is Love
9. THE CONSTANTINES - Shine A Light
10. VAZ - Dying To Meet You


VOPRUZ ROKU TŘI

Změna hlasu Homera Simpsona
Zaskočil mě mráz
Zavraždil se Elliott Smith
Cash
Zdraví


VYKOPÁVKA ROKU TŘI

Žehlička
Hložek i Zmožek
Schwarzenegger
F.P.B.
Sníh


NEJVĚTŠÍ EXPANZE V ROCE ČTYŘI

1. Rusové
2. Číňani
3. Indové Hindú
4. Pandy
5. Andy


NPC


[ XXVIII / XII / MMIII ]

Tamyjapanofé,
takže rok v meznících? Měsíce 2003 v předělech? Předěly v mezerách? Průrvy v kurvách? Jistý je, že i letos to byl fofr. Mysleli jsme sice, že toho stihneme víc, ale i tak jsme stihli víc, než bylo v našich silách. Jistý je i to, že budeme dál dělat koncerty, přestože poslední akce byly lehce prodělečný. CHOĎTE NA KONCERTY! Je to nejlepší věc na muzice a je tam nejvíc zábavy... A měsíce 2003 v předělech?

LEDEN a ÚNOR: Zimní spánek a spřádání plánů. Rumy a grogy. Pivo a drogy.

BŘEZEN: Zásadní výsadek - OTK vydávají Sona a kuva. Velká radost, která trvá. V březnu taky odehraje na 007 úžasnej koncert Valina.

DUBEN: První koncert Enon na českým území. Opět na 007.

KVĚTEN: Přelom května a června. Tábor. Nejlepší festival široko daleko. Nejlepší festival vůbec. Už třetí ročník Free Dim Festu znovu nezklamal... A nezklame ani v roce 2004.

ČERVEN: Další SRR výsadek - Ememvoodoopöká a jejich Fontane-Stadt. Vždycky jsme si zakládali na tradici sedmipalců, ale tenhle několikanásobně předčil všechny naše očekávávní. Jestli to ještě nemáte, jděte do toho, upřímně doporučujeme!

ČERVENEC: Viz leden a únor, ve znamení plánů na Byšice.

SRPEN: První ročník Silver Rocket Summer Slaughter v Byšicích. Nejlepší love-in široko daleko. Nejlepší love-in vůbec. Pro spoustu lidí vůbec nejlepší zážitek s muzikou. Bude i v roce 2004...

ZÁŘÍ a ŘÍJEN: Lížeme si rány...

LISTOPAD: Tradičně hektickej podzim. Český alko-tour parádních Francouzů Moller-Plesset a druhej letošní koncert Enon na 007.

PROSINEC: Nádhernej a silnej koncert Kinski na 007 a především třetí výsadek roku 2003. Esgmeq vydávají Behave Yourself a potvrzují pověst... svojí pověst.

... a rok 2004? Záleží i na vás! Mějte se krásně!!! To vám přeje

ÚV SRR